AZC begint play-offs met kansloze nederlaag tegen De Zaan

Keeper Ted Huymans van De Zaan kreeg slechts vijf doelpunten tegen.© Foto Ronald Goedheer

Natasha Smit
Zaandam

De waterpoloërs van AZC zijn vrijdag door De Zaan het bad uit geveegd. De ploeg uit Alphen werd op alle fronten afgetroefd en verloor het eerste duel van de kwartfinale met 11-5.

Yuri Szeles, de coach van AZC, oordeelde daarna hard over zijn eigen team: „We missen de ballen om zo’n wedstrijd naar ons toe te trekken”, zei hij. „We wilden niet echt winnen.”

Met een vuurrood hoofd en een blik die kon doden stapte Jacoppo Mandolini halverwege de vierde periode het bad uit. De Italiaanse midvoor had gevochten voor wat hij wat waard was, maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg met grote cijfers van De Zaan verloor.

En toen het boegbeeld van AZC ook nog zijn derde uitsluiting kreeg en niet meer mee mocht doen, leek alle hoop voor AZC verloren. „We hebben deze wedstrijd niet fysiek, maar mentaal verloren”, gaf Yuri Szeles, de coach van AZC ook aan. „In de play offs gaat het niet alleen om wie er het beste speelt, maar je moet zo’n wedstrijd ook echt willen winnen. Die wilskracht ontbrak vandaag in mijn team. Natuurlijk misten we met Andreas Miralis een goede speler, maar dat mag niet het excuus zijn om met zulke grote cijfers van De Zaan te verliezen. Het is jammer, maar we hebben ons niet van onze beste kant laten zien.”

Halverwege de wedstrijd keek AZC al tegen een 7-1 achterstand aan en leek de wedstrijd gespeeld. Het team uit Alphen, dat uit een paar ervaren spelers en een hoop jonkies, bestond, leek de hoop te hebben opgegeven en speelde met weinig lust verder.

De kwartfinale bestaat uit een best-of-three en als AZC de komende twee wedstrijden wint, dan kan het zich nog steeds plaatsen voor de halve finale. „Ik geloof nog steeds dat we zaterdag en zondag van De Zaan kunnen winnen”, zei Szeles. „We hebben kwaliteit genoeg in ons team. Maar dan moeten we wel onze mindset veranderen en moeten we vanaf het eerste fluitsignaal met een andere mentaliteit gaan spelen. Alleen als we alles geven en ook die ballen echt willen scoren, dan kunnen we die wedstrijd winnen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.