Voorschotenaar (19) zwaar mishandeld en bloedend achtergelaten op straat. Politie treft steekwapens aan in auto daders

Internetredactie
Voorschoten

Een inwoner van Voorschoten is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld door drie jongemannen uit Den Haag. De politie trof het 19-jarige slachtoffer bloedend aan op straat. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

De aanleiding van de mishandeling was een ruzie. De Voorschotenaar en zijn drie vrienden liepen op de Burgemeester van der Hoevenlaan toen ze werden lastiggevallen. Door nog onbekende oorzaak liep het snel uit de hand. Het slachtoffer werd ’tegen de grond geslagen’, meldt de politie. De Hagenaren, die ook nog probeerden een jas te stelen, gingen er daarna vandoor in een zwarte Volkswagen.

Zoekactie

Een vriend van de Voorschotenaar heeft vervolgens rond 03.50 uur de politie gebeld, die gelijk begon met een zoekactie. Het duurde niet lang voordat de daders werden gepakt. Op de Middelgeestlaan in Voorschoten zagen agenten de Volkswagen rijden. De Hagenaren, jongemannen van 17, 18 en 19 jaar oud, werden daarop aangehouden. In de Volkswagen troffen agenten meerdere steekwapens aan. De drie verdachten zitten nog steeds vast en worden gehoord.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.