Nederlanders massaal aan het shoppen in eerste weekend na versoepelingen. Leiden roept op om niet meer naar de binnenstad te komen

Het is druk in de binnenstad in Leiden.

Het is druk in de binnenstad in Leiden.© Mediahuis

Van onze verslaggever
Leiden

De gemeente Leiden heeft mensen opgeroepen niet meer naar de binnenstad te komen omdat het er te druk is. Het is niet de enige plek waar mensen massaal aan het winkelen zijn.

Het is de eerste zaterdag sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen dat winkelen in niet-essentiële winkels weer is toegestaan zonder afspraak. Wel gelden er voorwaarden. Zo is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan per 25 vierkante meter. In Leiden maken mensen daar gretig gebruik van: bij veel winkels staan er lange rijen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De gemeente heeft om die reden halverwege de middag een oproep gedaan op Twitter om niet meer naar de binnenstad te komen. ’Behalve als je al een reservering bij een horecagelegenheid had gemaakt’, staat in het bericht.

Lees ook: In de Haarlemmerstraat maakten de groenteboer, bakker en slager plaats voor beautysalons, grillrooms en telecom

Ook op andere plekken in het land zijn mensen volop aan het shoppen. In Eindhoven bijvoorbeeld. De gemeente daar heeft een vergelijkbare oproep op Twitter geplaatst. ’Het is erg druk in de binnenstad. Kom niet meer naar de binnenstad als het niet nodig is. Houd 1,5 meter afstand!’

Binnenstad in Leiden.

Binnenstad in Leiden.© Mediahuis

Ook in Amsterdam en Hilversum is het op sommige plaatsen druk. In de Kalverstraat en Nieuwendijk heeft de gemeente om die reden eenrichtingsverkeer ingesteld. Het is voor het eerst sinds december dat deze maatregel weer nodig is.

Lees ook: Ouderwets drukke zaterdagmiddag in Leidse binnenstad: ’Je ziet dat de mensen hier weer aan toe zijn’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.