Park Zegersloot is klaar voor de zomer met nieuwe sportvoorzieningen en een beachbar

Vijf vaste schaak- en damborden zijn geplaatst.
© foto ld
Plattegrond met markering twee calisthenics-parkjes.
© foto ld
Coronacirkels in het gras van Park Zegersloot.
© Foto Hielco Kuipers
1/3
Alphen aan den Rijn

Park Zegersloot in Alphen aan den Rijn is klaar voor de zomer. Er zijn nieuwe sportvoorzieningen, coronacirkels in het gras en er is een ruimer horeca-aanbod.

Het weer speelt nog niet echt mee, maar bij een hogere temperatuur is het de komende maanden goed toeven bij de Zegerplas. Langs het favoriete wandelrondje rondom het water zijn diverse nieuwe attracties.

Om te beginnen is er een ’strandtent’ geopend aan de noordkant van de plas, de Sunset Beach Bar. Een ’containerbar’ met strandstoelen, loungebanken en parasols, op een plek met de ’mooiste zonsondergang van Alphen’. Watersporters kunnen er een suppen, of een lesje suppen volgen. Cocktails drinken en zonnebaden kan natuurlijk ook.

Tekst loopt door onder de foto

Sunset Beach Bar.
© foto ld

Het Urban Athletes Park aan de zuidkant van de plas, heeft onlangs een tweede vestiging gekregen. Sporters kunnen niet alleen terecht bij fitnesstoestellen naast Wet ’n Wild, maar ook een stukje verderop, aan de zuidoostelijke kant van Park Zegersloot. Daar heeft de gemeente tijdelijk een tweede calisthenics-parkje geopend, om drukte bij het eerstgenoemde parkje te voorkomen. Vanwege de gesloten sportscholen is de fitnessplek erg in trek bij Alphenaren.

Tekst loopt door onder de foto

Schaakborden naast een fitnessplek.
© foto ld

Wie liever zijn geest traint, kan naast het oudste calisthenicsparkje dammen of schaken. Daar staan sinds kort vijf vaste tafels waar beide spellen zijn te spelen in de buitenlucht. Mede dankzij de populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit is het schaakspel populairder dan ooit.

Afstand

Wie gewoon wat wil chillen op het gras, moet een witte cirkel uitkiezen. De gemeente heeft het volledige park ingedeeld in witgekalkte cirkels, zodat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar houden. Erg populair zijn de cirkels nog niet, maar wellicht verandert dat bij warm weer.

Tekst loopt door onder de foto

Coronacirkels.
© foto ld

Wandelaars moeten binnenkort wel rekening houden met werkzaamheden aan de voetgangersbrug iets voorbij de Sunset Beach Bar. In de week van 17 mei is de brug niet bruikbaar, omdat die een nieuwe asfaltlaag krijgt. Op vrijdag 21 mei gaat de brug weer open.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.