Leidse moeder Miep Jongbloed (81) wint privéconcert Samantha Steenwijk bij het kopen van plantjes in Leiderdorp [video]

Moeder Miep geniet van het miniconcert van Samantha Steenwijk bij De Baanderij.
© Foto Rudeboy Media
Leiderdorp

Samantha Steenwijk die, de dag voor Moederdag, haar nummer voor ’Mama’ voor je zingt. Het overkwam de 81-jarige Miep Jongbloed uit Leiden, tot haar grote verbazing.

Zij dacht met zoon Robert gewoon wat plantjes te gaan kopen voor haar nieuwe huis, maar het pakte anders uit bij winkelboulevard De Baanderij in Leiderdorp. Steenwijk, bekend van talentenshows als Bloed, Zweet en Tranen en Voice of Holland, had een miniconcert en zestien geraniums voor haar in petto.

Zoon Robert had het concert gewonnen via een moederdagactie, maar daar niets van gezegd. Ook de mensen van de boulevard hadden er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. ,,Want met het oog op corona wilde de gemeente natuurlijk niet dat het hele dorp zou uitlopen’’, meldt Rudo Slappendel van Rudeboy Media.

En dus waren moeder en zoon zo’n beetje de enigen die vooraf wisten dat het bij de afhaalplek voor plantjes tot een ook voor de zangeres bijzonder concert zou komen. Het was namelijk voor het eerst sinds lange tijd dat ze weer kon zingen voor publiek, hoe klein ook. En dus liet ze vooraf weten er ’heel veel zin in te hebben’ in deze vier minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.