Premium

Op zoek naar verlichting vertrokken velen naar India om vervolgens nooit meer te worden teruggevonden. Wat is er met ze gebeurd? De podcast Astray gaat op zoek naar hun verhalen

De mens zit vol vragen over wie hij nu eigenlijk is en wat het nut is van het leven. Om op deze vragen antwoorden te krijgen reizen velen af naar India, het land van die andere manier van kijken naar ons bestaan. In de Amerikaanse podcast Astray gaat het over de gevaren van die zoektocht, die ook door The Beatles werd ondernomen.

In negen afleveringen onderzoekt Caroline Slaughter verschillende verdwijningen in India van Amerikanen die naar India gingen om de staat van ’verlichting’ of spiritueel ontwaken te bereiken. Uit haar zoektocht blijkt dat er veel zoekers zijn die uiteindelijk de dood vinden, of helemaal nooit meer worden teruggevonden. Er is zelfs een term voor: het India Syndroom. De oorzaken daarvan lopen sterk uiteen, maar duidelijk wordt dat niet iedereen kan omgaan met de nieuw verkregen inzichten, psychedelische drugs, invloed van goeroes en een geheel andere cultuur.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.