Katwijk doet het ’met elkaar’ samen: nieuwe coronacampagne

Katwijk

Net als andere gemeenten vraagt ook Katwijk aandacht voor de coronamaatregelen. Deze week is een nieuwe campagne gelanceerd om het belang daarvan te benadrukken.

De campagne is gericht op het feit Katwijkers zich met elkaar samen aan de regels moeten houden, dan zijn ze er sneller vanaf. „Er is weer wat meer mogelijk, dat is goed nieuws. Ik vraag inwoners zich juist nu aan de basisregels te houden, zodat we hopelijk snel nieuwe stappen kunnen zetten”, zegt burgemeester Visser.

Inwoners vragen met korte filmpjes op social media en foto’s op een poster aandacht voor de basisregels: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten. Het gaat om mensen die door hun werk of hobby dagelijks met de gevolgen van de coronapandemie te maken hebben. „Laten we hopen dat hun boodschap landt: door ons nu vast te houden aan de basisregels, kunnen we straks stappen maken”, aldus Visser.

De gemeente Katwijk heeft een hoog aantal coronabesmettingen in verhouding tot andere gemeenten in de regio. In Katwijk zorgt men voor elkaar, zegt woordvoerder Willy Janne Heemskerk. „Traditiegetrouwe bezoekjes zijn moeilijk uit te bannen. Normaal is dat een pluspunt, maar in het licht van besmettingen is dat minder fijn.” Daarom maakt de gemeente Katwijk naast de landelijke, ook lokale campagnes.

f93d7032-b4c0-11eb-98b2-02c309bc01c1.pdf

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.