82.703 euro voor de Leidse Stadsgehoorzaal om concerten coronaproof te maken

Een volle Stadsgehoorzaal.© Archieffoto Taco van der Eb

Theo de With

Leiden De Stadsgehoorzaal in Leiden heeft een bedrag van 82.703 euro gekregen van het Kickstart Cultuurfonds. Het geld wordt gebruikt om concerten coronaproof te maken.

Van de donatie worden onder meer flexibele medewerkers ingezet. Doordat theaters en concertpodia lange tijd niet op volledige bezoekerscapaciteit hebben kunnen draaien, is er sprake van een groot omzetverlies. Dit maakt dat de inzet van flexibel personeel nauwelijks mogelijk is, terwijl dit juist wel belangrijk is voor een veilige ontvangst. Ook zullen mobiele bars worden ingezet, zodat bezoekers op meerdere plekken in de Stadsgehoorzaal een drankje kunnen halen zonder dat er drukte ontstaat bij een bar.

Nanette Ris, directeur van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal, is zeer verheugd. ,,Deze donatie voor zowel de Stadsgehoorzaal als ook eerder voor de Leidse Schouwburg is een welkome steun in de rug. Het maakt de mooie concerten en voorstellingen mogelijk én zorgt ervoor dat het publiek veilig en toch gastvrij kan worden verwelkomd.’’

Zij gaat ervan uit dat het nieuwe theater- en concertseizoen in september 2021 van start kan gaan. Waarschijnlijk mogen de zalen al eerder open, maar de meeste theaters sluiten de deuren in de zomermaanden.

Het bedrag dat de Leidse Schouwburg eerder kreeg van het Kickstart Cultuurfonds was 88.412 euro.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.