Redding lijkt nu echt nabij voor de veelgeplaagde autoveerdienst naar Kaageiland

Beeld van de storing van 28 april, die zo’n beetje de hele ochtend duurde: het fietsveer moest het doen...
© Archieffoto Hielco Kuiupers
Kaageiland

Na weken waarin het autoveer naar Kaageiland het zeer regelmatig begaf, lijkt volgens gemeente Kaag en Braassem, dorps- en pontraad nu de redding nabij. Het ziet er naar uit dat pont nummer één nog voor 1 juni terugkeert, geheel gereviseerd.

En vanaf dat moment moet zijn vervanger er het hele hoogseizoen bij blijven liggen, vinden gemeente en pontraad. ,,Omdat beide boten voortdurend in onderhoud blijven, kunnen ze dan voor elkaar als back-up dienen’’, meldt Renee Smit van pont- en dorpsraad. Dat boezemt haar raden vertrouwen in, ook voor de periode dat de teruggekeerde pont nog wat ’aanloopprobleempjes zou kunnen vertonen’.

Dat diens vervanger het de afgelopen weken vaker liet afweten dan veel klanten lief was, in de ochtend van de 17de mei opnieuw, zou daarbij niets zeggen. Punt is volgens Smit namelijk dat ’de huidige pont niet goed genoeg is om op volle sterkte 24 uur per dag te varen’. Af en toe een paar overtochtjes moet de boot daarentegen best kunnen hebben.

Brug

Ook zou het vertrouwen wekken wanneer de twee boten naast elkaar liggen. Hoe het verder moet na het hoogseizoen, gaan gemeente, pontraad en exploitant de komende tijd bekijken. ,,Want we willen voorkomen dat wanneer de andere boot weg moet, het weer zo vaak fout gaat’’, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Op de Facebookpagina Veerdienst Kaag groeit het aantal klachten onder de storingen die exploitant Blue Amigo daar meldt. Ook dook vorige week een filmpje op van een klein figuurtje op een klein bruggetje en werd Blue Amigo Bleu Amigo genoemd. Smit ziet dat niet als signalen dat eilandbewoners de pont kwijt willen. ,,Integendeel, ik krijg berichten dat ze hem - ondanks alles - willen behouden.’’

Blue Amigo, dat 18 mei zou beslissen over het hoogseizoen, was niet voor commentaar bereikbaar.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.