Meisje (7) overleden bij aanrijding met lijnbus in Steenstraat, centrum van Leiden gedeeltelijk afgesloten [video]

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

1 / 10
Internetredactie
Leiden

Een meisje van zeven jaar is zaterdagmiddag overleden bij een aanrijding met een lijnbus in de Steenstraat. Een aantal straten in en rondom het centrum van Leiden waren afgesloten.

Het meisje fietste met haar ouders op de Steenstraat en moest plotseling uitwijken voor een openslaande deur van een stilstaande taxi. Daardoor kwam zij ten val en werd ze door een langsrijdende bus overreden, waarna ze overleed. De taxichauffeur en de bestuurder van de bus zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De twee passagiers van de taxi hebben zich bij ook de politie gemeld en zijn gehoord.

Markt

Rondom de plaats van het ongeluk werden linten gespannen. Er waren meerdere ambulances, politieauto’s en een brandweerwagen ter plaatse.

Lees ook: Leiden huilt bij bloemenmonument voor slachtoffertje busongeluk

Het incident gebeurde naast de Beestenmarkt, waar zaterdag markt wordt gehouden. Veel mensen hebben daardoor het ongeluk zien gebeuren. Omdat de Turfmarkt vanwege de markt op zaterdag is afgesloten, rijden bussen die dag in twee richtingen over de Steenstraat. Normaal gesproken rijden bussen daar alleen van het station richting Blauwpoortsbrug.

De politie wijst erop dat ooggetuigen contact op kunnen nemen met Slachtofferhulp via 0900-0101 of via de website. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis.

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.