Opgetogen passagiers na eerste ritje met Strandrups

© Foto Flashlight Fotografie

Stephan Bekooij
Noordwijk

De Strandrups in Noordwijk rijdt weer. Maandag werd het eerste ritje gehouden met het voertuig dat maandenlang noodgedwongen langs de kant stond.

De mensen die een plaatsje hadden bemachtigd waren zeer enthousiast en blij dat ze eindelijk weer een bezoek aan het strand konden brengen. Omdat zij slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten biedt het bijzondere voertuig de enige kans om dicht bij de zee te komen.

De afgelopen tijd was er veel gedoe rond de Strandrups. De Strandrups kreeg van de Rijksdienst voor het Wegverkeer geen kenteken. Onduidelijk was namelijk aan welke kwalificaties het bijzondere voertuig moest voldoen om op de openbare weg, waartoe ook het strand wordt gerekend, te mogen rijden. Uiteindelijk kreeg de Strandrups toch een kenteken en aangezien de gemeentelijke ontheffing om op het strand te rijden nog steeds geldig is, stond niets een eerste ritje meer in de weg.

Er volgen er binnenkort nog veel meer, want de aanmeldingen stromen binnen. Zo staan er nu al een kleine honderd ritten over het strand in de planning.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.