Geen bussen naar het station Leiden door de Steenstraat op zaterdag vanwege verwachte drukte bij bloemenmonument

De gemeente verwacht zaterdag een grote drukte bij het bloemenmunument voor de verongelukte Doris Karimzadeh op de Beestenmarkt.

De gemeente verwacht zaterdag een grote drukte bij het bloemenmunument voor de verongelukte Doris Karimzadeh op de Beestenmarkt.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiden

Er rijden zaterdag geen bussen door de Steenstraat richting station Leiden Centraal. Dat hebben de gemeente en vervoersmaatschappij Arriva besloten.

De gemeente vermoedt dat het zaterdag druk wordt bij het bloemenmonument ter nagedachtenis aan Doris Karimzadeh, het 7-jarige meisje dat een week geleden op de Steenstraat werd overreden door een bus en overleed. Bussen in twee richtingen door de straat laten rijden, achten gemeente en Arriva onverantwoord.

Lees ook: Leiden huilt bij bloemenmonument voor slachtoffertje busongeluk [video]

Bussen van het station naar de stad rijden zaterdag wel hun normale route. Bussen naar het station worden omgeleid over het Noordeinde, de Morsweg en de Morssingel.

Om de toestroom van publiek naar de markt vanaf de Steenstraat te beperken, worden aan die kant van de Beestenmarkt hekken geplaatst.

De gemeente denkt de komende weken een besluit te kunnen nemen over het terugverhuizen van de zaterdagmarkt naar de plek waar die voor de coronalockdown stond, aan de Nieuwe Rijn. Dan hoeft de Nieuwe Beestenmarkt op zaterdag niet meer afgesloten te worden en geldt in de Steenstraat ook op zaterdag weer eenrichtingsverkeer voor bussen.

Over een mogelijk verband tussen het tweerichtingsverkeer voor bussen in de Steenstraat en het fatale ongeluk op zaterdag 5 juni trekt de gemeente nog geen conclusies. Daarvoor moet het onderzoek van de politie worden afgewacht, vindt zij. ’We willen daar niet op vooruitlopen en speculeren over de toedracht’, schrijft de gemeente in een persbericht.

Lees ook: Bussen Steenstraat uit heeft hoogste prioriteit voor verkeersveiligheid in Leids centrum, maar dat kan even duren

Lees ook: Slachtofferhulp heeft nog weken werk aan gevolgen voor getuigen van dodelijk ongeluk waarbij 7-jarige om het leven kwam

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.