Fietstunnel in Lisse onder rotonde Keukenhofdreef [video]

Impressie van de beoogde fietstunnel.

Impressie van de beoogde fietstunnel.

Sjaak Smakman
Lisse

De provincie gaat op de kruising van de Westelijke Randweg (N208) met de Keukenhofdreef en de Stationsweg in Lisse een fiets- en voetgangerstunnel aanleggen. De aanleg van de tunnel begint naar verwachting in juni volgend jaar.

Dagelijks rijden er rond de 12.500 auto’s en vrachtwagens over de Westelijke Randweg en steken ongeveer 1.250 fietsers over bij de rotonde. Daarnaast zijn er nog veel voetgangers van en naar het Keukenhofbos of voor een wandeling over het fietspad langs de Westelijke Randweg.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De oversteek is ondanks de vluchtheuvel in het midden lastig, omdat fietsers en voetgangers twee rijstroken moeten passeren. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland met de gemeente Lisse en de Keukenhof vorig jaar en begin dit jaar onderzoeken laten uitvoeren om te kijken of op provinciale grond een fiets- en voetgangerstunnel kan worden aangelegd. Dat blijkt inderdaad mogelijk.

De plannen zijn vastgelegd in een voorlopig ontwerp dat in het tweede of derde kwartaal van 2021 met de omwonenden wordt besproken.

Zij worden hiervoor door de provincie benaderd. Daarna wordt een definitief ontwerp gemaakt en kunnen de voorbereidingen een aanvang nemen. Naar verwachting begint in juni 2022 de bouw van de tunnel.

Op deze website zijn meerdere artist impressions over de tunnel te zien.

De lastige oversteek bij de rotonde, waarvoor nu een tunnel voor fietsers en voetgangers komt.

De lastige oversteek bij de rotonde, waarvoor nu een tunnel voor fietsers en voetgangers komt.© foto ld

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.