Bewoner haalt omstreden vlag met Hitler-citaat weg uit tuin Voorhout

VOORHOUT

Na een gesprek met de politie heeft een bewoner de omstreden vlag met een citaat van Adolf Hitler uit een tuin verwijderd. De vlag zorgde voor woedende reacties. Sandra Groenendal, PvdA-fractievoorzitter in Teylingen, laat via Twitter weten dat zij aangifte wil doen.

„De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine”, staat op het doek. Het is een citaat uit het boek Mein Kampf.

De vlag trekt een vergelijking tussen het coronabeleid en de Tweede Wereldoorlog. Ook staat onderaan #hartvoorvrijheid, een verwijzing naar een Facebookgroep met meer dan 26.000 leden die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. Deze hashtag werd ook gebruikt door Willem Engel, toen hij zich met de politieke partij Lijst30 verkiesbaar stelde voor de Tweede Kamer.

De vlag leidde tot woedende reacties op Twitter. „Welke gek heeft dit bedacht?”, schrijft Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) vindt het schandalig. „Wat je ook vindt van coronamaatregelen, deze vergelijking is smakeloos.” PvdA-fractievoorzitter Sandra Groenendal laat via Twitter weten dat zij aangifte wil doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.