Veel Leidenaars bij minuut stilte op markt, ter nagedachtenis aan in Steenstraat verongelukte Doris [video]

© Foto Toon van der Poel

Erna Straatsma
Leiden

Om precies een uur ’s middags is de Leidse zaterdagmarkt een minuut stil. Even geen aardbeien- of kaasverkoop op de Beestenmarkt, maar een kort eerbetoon aan de vorige week overleden Doris (7).

De marktondernemers, en tientallen Leidenaars, tonen bij het bloemenmonument aan de Steenstraat de laatste eer aan het 7-jarige meisje Doris. Zij overleed precies een week daarvoor op die plek.

De bloemenzee groeit vlak voor de herdenking flink aan. Voorbijgangers leggen bossen anjers en rozen neer tussen de vele briefjes, knuffels en al verwelkte bossen van de afgelopen week.

Slachtofferhulp loopt in witte poloshirts tussen het publiek. ,,We lopen rond, voor wie hulp nodig heeft.’’ Veel Leidenaars die vorige week zagen hoe de 7-jarige Doris door een bus werd overreden, zijn erbij. Onder de aanwezigen is ook burgemeester Henri Lenferink. Een enkeling pinkt een traantje weg bij de aanblik van de bloemenzee.

Vlak voor een uur komen marktkooplui met een groot rozenhart naar het bloemenmonument en bevestigen dat aan een hek. Ook een aantal winkeliers in de buurt legt het werk even neer. Zoals bijvoorbeeld de Marokkaanse supermarkt Mabroek, die op de Nieuwe Beestenmarkt zit.

De gemeente roept later die middag op om niet meer langs het huis van de familie van het slachtoffer te gaan. De familie heeft behoefte aan rust en is ook niet bij de herdenking op de markt aanwezig.

Om nieuwe ongelukken te voorkomen, rijden er zaterdagmiddag nauwelijks bussen door de Steenstraat. De meeste worden omgeleid. Alleen een paar snelbussen die vanaf het station richting het stadscentrum rijden, mogen er langs.

Lees ook: Leiden huilt bij bloemenmonument voor slachtoffertje busongeluk [video]

Lees ook: Meisje (7) overleden bij aanrijding met lijnbus in Steenstraat, centrum van Leiden gedeeltelijk afgesloten [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.