Emely’s tuin laat zich aan de vooravond van de jaarlijkse open dag niet helemaal vangen met de drone

Emely's Tuin met Emely, Terry en Liesje.© foto Taco van der Eb

Paul van der Kooij
Oud Ade

Het leek een simpel idee in de aanloop naar de open dag die dit jaar weer mogelijk is in Emely’s tuin: een dronefoto maken van het paradijsje achter de pannenkoekenboerderij bij de A4 naast Leiderdorp.

Als lokkertje, maar ook als service naar degenen die het levenswerk van Emely Häcker misschien wel nooit zullen aanschouwen. Dan hebben ze alsnog een beeld van al de verschillende tuinen die ze, met echtgenoot Terry, onder haar hoede heeft rond hun witte huisje aan Bospad 22 in Oud Ade.

Maar wat bleek, al vliegend? Door de royale afmetingen - 5.500 vierkante meter - en zijn z-vorm, was het niet mogelijk om de hele tuin te vatten en ook wat van de bloemenpracht mee te pikken. Met de drone die wat lager ging vliegen, kwam die pracht er alsnog in. Het betekende wel dat veel tuinen afvielen.

Zo zien we op de luchtfoto niét de ’hotgarden’ en al evenmin de witte tuin, de bostuin, de moerastuin aan de voet van de dijk, het huis met de borders er omheen, de moestuin, de prairietuin en het kwekerijtje. Wel te zien is de grote symmetrische (formele) tuin met het beeld ’Lientje’ en de sloot die het terrein in tweeën deelt.

Rozen

Vraag Emely of de tuin op zijn mooist is tijdens de open tuindag van komende zaterdag en ze meldt dat dat moeilijk te zeggen is. „Elke maand, elke week is er wat moois. Maar feit is dat nu de rozen beginnen. En die zullen er dan dus zeker zijn.”

De open tuindag is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Een tijdvak reserveren is niet nodig. Wel zijn er, door corona, wat lichte aanpassingen. Zo worden koffie, thee en lekkers niet geserveerd, maar aangeboden ter zelfbediening. Betalen doen gasten er meteen al voor bij het afrekenen van het entreegeld. Door de grootte van de tuin valt niet te verwachten dat het aantal gasten op zeker moment moet worden beperkt. Een maximum bezoekersaantal is er wel bij het dertig vierkante meter grote kwekerijtje met eigen kweek: daar mogen maximaal drie personen tegelijk in. En ook hier geldt: uitsluitend met gepast geld betalen.

Honden worden niet toegelaten en de tuin is slechts ten dele met een rolstoel begaanbaar. Meer info op www.e-garden.nl

ldn_lucht.pdf

Bestellen

Een afdruk in elk gewenst formaat van deze luchtfoto is te bestellen bij de fotograaf. Dat kan door een e-mail te sturen naar bericht@hielcokuipers.nl. Vermeld daarin om welke foto het gaat, de publicatiedatum en uw adresgegevens. Een standaard afdruk (20x30 centimeter) kost €17,50.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.