Noordwijkerhoutse woningstichting Padua zet verder in op verduurzaming

© Archieffoto

Niels Held
Noordwijkerhout

Woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout is druk bezig met het verduurzamen van haar woningen. Dit jaar moeten de huizen van Nederlandse woningstichtingen gemiddeld een B-label hebben.

Padua voldeed in 2018 al aan dit vereiste door in veel woningen al goede isolatie aan te brengen. De organisatie heeft daardoor inmiddels het energielabel A bereikt en om dit te behouden zet Padua nu in op aansluiting op een warmtenet.

In Holland Rijnland, een samenwerkingsverband van gemeenten in de Leidse regio, Duin- en Bollenstreek en Rijn- en Veenstreek, wordt al lange tijd gesproken over zo’n warmtenet. Zo is de provincie van zins om 103,5 miljoen euro subsidie te verstrekken voor de pijpleiding die de Leidse stadsverwarming vanaf medio 2026 moet gaan voeden met industriële restwarmte uit Rotterdam.

Intussen moet Padua nog ongeveer 145 woningen isoleren. Daarna wil de woningstichting de meeste woningen aansluiten op het warmtenet. Tot het moment dat dit mogelijk is, zet de woningstichting in op de verdere aanleg van zonnepanelen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.