ActiVite verder met twee bestuurders: één van hen is Annemijn van Hemel, naar de ander wordt nog gezocht

Annemijn van Hemel, bestuurder van ActiVite.© Publiciteitsfoto

Marieta Kroft
Leiderdorp

Twee bestuurders gaan de in december vertrokken Lita Berkhout van zorgaanbieder ActiVite opvolgen. Een van hen is Annemijn van Hemel (1967) die al waarnemend bestuurder was. De nieuwe bestuursvoorzitter wordt van buiten aangetrokken.

Elly de Koning, voorzitter van de raad van toezicht, is blij dat ze in Van Hemel ’een betrouwbare en verbindende bestuurder uit de eigen gelederen hebben kunnen vinden’. Van Hemel was voordat ze Berkhout ging waarnemen, directeur Bedrijfsvoering bij ActiVite.

Jarenlang was Berkhout de enige bestuurder van de aanbieder van verpleeghuis- en thuiszorg. Na haar vertrek wilde de toezichthouder naar een tweehoofdig bestuur. Voorzitter De Koning legt uit dat de uitdagingen, complexiteit en vernieuwing van de ouderenzorg veel vragen van het bestuur en de organisatie. De wens om één van de bestuurders intern aan te trekken is met Van Hemel nu vervuld. De procedure voor het vinden van een voorzitter van buiten, is begonnen.

De circa 2500 medewerkers van ActiVite zijn actief in heel Zuid-Holland Noord. Behalve wijkverpleging, ontmoetingscentra en hulp in de houding, biedt de organisatie zorg in acht verpleeghuizen: Rietveld, Noorderbrink en Rijnzate in Alphen aan den Rijn, Hussonshoek (Woubrugge), Hof van Alkemade (Roelofarendsveen), Agnesstaete (Voorhout), Sassembourg (Sassenheim) en De Ommedijk in Leiderdorp.

Lees ook: Vertrekkend bestuursvoorzitter Lita Berkhout van ActiVite zet soms beveiligers in bij verpleeghuizen: ’Ook onze verpleeghuizen zijn een afspiegeling van de maatschappij’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.