Drie jaar cel voor overvaller juwelier Voorhout en Heemstede

Maarten Bakker
Voorhout

De Haagse rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Litouwen tot drie jaar cel voor twee overvallen op juwelierszaken in Voorhout en Heemstede in 2013. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist.

Op 6 juni 2013 stapte verdachte O. N. met twee andere mannen de juwelierszaak in Voorhout binnen, pakte de medewerkster bij haar hoofd, en duwde haar tegen de grond. Hij knevelde haar met tape. Omdat ze tegenstribbelde, gaf hij haar ook nog een kaakslag.

Lees ook: Brute overvaller van juwelier Voorhout moet volgens OM vijf jaar de cel in

De Litouwer was in zijn geboorteland geronseld om met anderen overvallen te gaan plegen in Nederland. De beroving van de juwelier in Voorhout liep niet zoals gepland. In plaats van de gouden sieraden namen de overvallers plateaus met roestvrij stalen sieraden mee. Hun boze opdrachtgever dwong ze toen om enkele dagen later ook bij een juwelier in Heemstede naar binnen te gaan. Ook bij deze overval werd geweld gebruikt.

N. voerde ook overvallen uit in Oostenrijk en België, waar hij werd veroordeeld tot celstraffen van 6,5 en 7 jaar. De Litouwer bekende twee weken geleden, tijdens een zitting bij de Haagse rechtbank, de overvallen in Voorhout en Heemstede. Het OM had vijf jaar tegen hem geëist vanwege ‘mobiel banditisme’.

Eigenlijk zou twee weken geleden ook een tweede Litouwse verdachte van de overvallen in Voorhout en Heemstede voor de rechter staan, maar deze man zit nog vast in Oostenrijk. Hij komt later nog naar Nederland.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.