Leidse zaterdagmarkt half juli terug naar de Nieuwe Rijn

De zaterdagmarkt ging in coronatijd naar de Lammermarkt, omdat de kramen daar verder uit elkaar konden staan.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiden

De Leidse zaterdagmarkt keert mogelijk al op 17 juli, maar uiterlijk op 1 augustus terug naar de Nieuwe Rijn, de Vismarkt en de Botermarkt. Dat meldt voorzitter Soufian El Marsse van de marktcommissie.

De warenmarkt werd vorig jaar april, kort na de lockdown, op last van de gemeente verplaatst naar de Lammermarkt, de Nieuwe Beestenmarkt en de Beestenmarkt. Daar konden de kramen verder uit elkaar staan dan op de smalle kades langs de Nieuwe Rijn.

Verzet van de marktcommissie, die tegen de verhuizing was, haalde niets uit. De kramen staan op zaterdagen al langer dan een jaar op de twee pleinen en de straat daartussen, aan de rand van de binnenstad.

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht komt, acht de gemeente de tijd rijp om de markt te laten terugverhuizen naar de boorden van de Nieuwe Rijn. Dat gebeurt ’uiterlijk begin augustus’, bevestigt een woordvoerster. Ten minste, als de positieve ontwikkelingen op het gebied van corona doorzetten.

De zomervakantie is volgens El Marsse een geschikte periode om met de markt terug te gaan naar de binnenstad. ,,Dan komen er altijd wat minder mensen en kunnen we weer rustig wennen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.