Edith Alkemade lijsttrekker D66 Teylingen

Edith Alkemade met bloemen na de verkiezing als lijsttrekker.© foto d66

Sjaak Smakman
Teylingen

D66 heeft als eerste partij een lijsttrekker aangewezen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar: Edith Alkemade, die momenteel samen met Bart van der Ploeg de raadsfractie van D66 vormt.

Bij de vorige verkiezingen haalde D66 drie zetels en werd Arno van Kempen voor de tweede keer wethouder voor de partij, waarbij hij vooral het sociale domein voor zijn rekening nam. Van Kempen keert overigens niet terug als wethouder, hij vindt het na acht jaar tijd om iets anders te gaan doen.

D66 haalde bij de vorige verkiezingen drie zetels, maar na een intern conflict besloot de toenmalige fractievoorzitter Fred Koot op te stappen en verder te gaan onder de naar Groen en Leefbaar Teylingen (GLT). Van der Ploeg werd vervolgens fractievoorzitter.

Alkemade wil ’bouwen aan uitbreiding van de fractie, die enthousiast en politiek creatief het sociaal-liberale geluid laat horen in Teylingen’. Er staan de gemeente ’belangrijke uitdagingen’ te wachten, stelt ze: ,,Hoe gaan we van het gas af, hoe gaan we duurzame energie opwekken, andere woonvormen, gezonde leefstijl, stijgende kosten van de jeugdzorg. Tegelijkertijd zullen we ons blijven inzetten voor een groene en duurzame leefomgeving met meer aandacht voor biodiversiteit, bomen en wandel- en fietspaden die met elkaar verbonden zijn.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.