Leidse D66’er Paul Dirkse stopt in maart als wethouder

Sportwethouder Dirkse haalt uit.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Paul Dirkse (D66) is na de gemeenteraadsverkiezingen niet langer beschikbaar als wethouder. Na zes jaar gaat hij wat anders doen, zo kondigde hij aan op Omroep Sleutelstad.

Dirkse verving in 2016 de tussentijds vertrokken D66-wethouder Frank de Wit. Helemaal vlekkeloos verliep die overgang overigens niet. Dirkse was pas vlak daarvoor lid van D66-geworden en moest ook zijn belang in enkele bedrijven en organisaties van de hand doen. Sport en financiën is waar Dirkse zich het leeuwendeel van zijn tijd mee bezighield.

Twee jaar later werd hij door de Leidse democraten als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen naar voren geschoven en werd D66 voor de derde keer op rij de grootste partij van Leiden.

Het is de vraag of D66 dat voor een vierde keer redt, maar dan in ieder geval zonder Dirkse. Fleur Spijker wordt de nieuwe lijsttrekker. ,,Een mooi moment om het stokje over te dragen.’’ Dirkse meldt dat hij nog niet weet wat hij wel gaan doen, na maart 2022. Mogelijk blijft hij politiek actief en hij ziet het openbaar bestuur meer zitten dan een terugkeer naar het bedrijfsleven. ,,Besturen gaat me goed af.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.