FC Boshuizen heeft ’nee’ moeten verkopen aan spelers

Roberto Escudero.© Archieffoto

Hennie Kanbier
Leiden

Roberto Escudero beleefde net als alle trainers een bizar en vervelend seizoen, maar de hoofdtrainer van FC Boshuizen ziet het nieuwe seizoen al volledig zitten.

„Belangrijk is dat het gros van de spelers is gebleven. Met hen heb ik in december al gesproken en zonder uitzondering keken zij er naar uit om met deze selectie iets neer te gaan zetten zodra dat kan. Het is jammer dat Martin van Eeuwijk is vertrokken en dat we Gerson Pisas zijn kwijt geraakt. Hij zou blijven, maar kon uiteindelijk bij RBC terecht en die kans lieten we hem niet ontnemen. Gelukkig hebben we goede en gerichte vervangers gevonden. Denzel James en Guy Smith komen over van Noorwijk en nemen de nodige ervaring mee vanuit een hoger niveau. Het zijn daarnaast jongens met Leidse roots. Wij hebben de visie dat het belangrijk is dat er veel regionale spelers deel uitmaken van de groep. Dat geldt ook voor de onder 23. Wat heeft het immers voor zin om ver weg te gaan shoppen en dat een speler het niet blijkt te redden. Dan raak je ze kwijt omdat de afstand in de weg gaat staan. Enkel bij ’zekerheidjes’ ligt dat anders.”

Escudero vervolgt: „Via Hakim Chatouani, die een tijd terug voor de club uitkwam, zijn we aan Berkay Sezer gekomen. Een nog jonge speler van 21, maar die we goed kunnen gebruiken in de aanval. Hij speelde onder meer in de jeugd bij Trabzonspor, scoorde daar veel en heeft nog steeds de intentie om ver te komen. FC Boshuizen kan voor hem een mooie opstap worden. Hij speelde daar op derde divisie niveau en trainde elke dag. Door het virus kwam het voetbal daar ook stil te liggen, maar we zien hem als een mooie aanwinst. Voor het overige zijn er veel spelers aangeboden van clubs die hoger spelen, maar de selectie zit gewoonweg vol. Dus hebben we ’nee’ moeten verkopen. Door corona is er ook minder geld beschikbaar voor de selecties van hoger spelende clubs en daardoor werd er her en der besloten om minder te bieden of om de selectie in te krimpen.”

Escudero, die eerder op de bank zat bij GHC en Lugdunum, kijkt uit naar de herstart. „We hebben veel getraind met een grote groep, maar zonder het spelen van wedstrijden is het toch anders. Afgelopen week hebben we voor het laatst getraind en iedereen moet er nu voor zorgen fit te blijven. In de eerste week van augustus pakken we het op en richten we het vizier op een hoge klassering. Ik werk hier fijn moet ik zeggen. Het is een kleine club en daardoor is er ook eerder meer mogelijk in de organisatie. Zoals bekend is Frans Stouten nog steeds belangrijk. Zijn netwerk is erg groot en dat helpt de club.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.