Extra geld voor speelplaatsen Noordwijk

© Archieffoto ANP

Peter van der Hulst
Noordwijk

De gemeente Noordwijk trekt het komende jaar 100.000 euro extra uit voor speelplaatsen. Het geld wordt niet alleen gebruikt voor nieuwe toestellen, maar ook om speelplekken in bestaande wijken een impuls te geven. „We willen zorgen dat de speelplaatsen van goede kwaliteit blijven”, aldus wethouder Sjaak van den Berg.

Noordwijk heeft de afgelopen tijd een inventarisatie gemaakt van speelplekken voor kinderen. Daarbij zijn ook inventarisaties betrokken die politieke partijen eerder maakten. „Waar speelplekken in nieuwe wijken vaak onderdeel zijn van de opzet van een buurt, bleek dat speelplaatsen in bestaande wijken soms wat te wensen overlieten. Daar is extra geld voor nodig”, aldus Van den Berg.

Jaarlijks geeft Noordwijk zo’n 150.000 euro uit aan onderhoud van de speelplekken. In 2022 is er dus een ton extra voor investeringen beschikbaar. De gemeente telt in totaal 114 speelterreinen. Die vertegenwoordigen een waarde van zo’n 3,3 miljoen euro. De toestellen gaan gemiddeld vijftien jaar mee.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.