Leren zwemmen in een onstuimige zee

© Archieffoto ANP

Niels Held
Noordwijk

De Noordwijkse reddingsbrigade geeft op zaterdag 17 juli en zondag 18 juli een gratis cursus muizwemmen. Kinderen vanaf tien jaar met een zwemdiploma kunnen veilig leren zwemmen in een zee met stroming en muien.

Muien vormen namelijk een aanzienlijk gevaar voor zwemmers aan de kust. Een mui is een sterke stroming tussen twee zandbanken, waar je bij laag water terug de zee ingetrokken kan worden. Vaak wordt er een verkeerde beslissing genomen wanneer iemand er in verzeild raakt. De cursus heeft daarom als doel om kinderen en hun ouders bewuster te maken van de gevaren van de zee.

De muizwemles begint met een theoretisch deel waarin de deelnemers uitleg krijgen over het strand, de zee en de gevaren ervan. Hierna zullen de kinderen gaan oefenen met de opgedane kennis door in kleine groepjes onder begeleiding van strandwachten de zee in te gaan.

Op zaterdag 17 juli zijn er drie cursussen bij de post van de reddingsbrigade nabij de Koningin Wilhemina Boulevard. Op zondag 18 juli vindt de cursus plaats bij de reddingsbrigadepost aan de Langevelderslag. Aanmelden voor de cursus kan via: www.reddingsbrigadenoordwijk.nl/muizwemmen/.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.