Brand richt schade aan bij krantendepot Hillegom, kranten ruim anderhalf uur later bezorgd

© Foto’sL Flashlight Fotografie

1 / 17
Internetredactie
Hillegom

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een felle uitslaande brand gewoed tussen twee bedrijfspanden aan de Marconistraat in Hillegom.

De beheerder van een krantendepot ontdekte de brand rond kwart voor vier. Buiten tegen het pand was een forse brand ontstaan in de fietsenstalling. De brand was flink uitgebreid en de vlammen sloegen naar het dak.

De brandweer van Hillegom en Lisse kwamen met spoed. De brand ging gepaard met veel rook. De brandweer kon niet voorkomen dat enkele fietsen, een scooter en de fietsenstalling door de brand werden verwoest. Tevens liep het bedrijfspand waar de stalling tegenaan stond forse schade op.

De gehele zijkant was zwartgeblakerd en verbrand. Ook het pand waar tegenover de brand woedde was schade. Hier waren de buitenventilatoren weggesmolten door de hitte.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie is een onderzoek gestart. De werknemers van het krantendepot hebben door de brand ruim anderhalf uur vertraging opgelopen bij de verspreiding 3500 kranten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.