Strafrechtelijk onderzoek naar dodelijk ongeval van 7-jarig meisje op de Leidse Steenstraat

De bloemenzee aan de Steenstraat.© Archieffoto

Leiden

Het Openbaar Ministerie doet momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar het fatale ongeval aan de Steenstraat waarbij de 7-jarige Doris om het leven kwam. Dat bevestigde burgemeester Henri Lenferink donderdagavond.

Het gaat om het meisje van Iraanse afkomst, dat zaterdag 5 juni fietste over de Steenstraat. Daar werd zij door een bus overreden nadat vlak voor haar een taxideur opensloeg en zij uitweek. De politie onderzoekt of daarbij sprake is van verwijtbaar of strafbaar handelen.

Lees ook: Veel Leidenaars bij minuut stilte op markt, ter nagedachtenis aan in Steenstraat verongelukte Doris [video]

Lenferink wilde vanwege het onderzoek niet verder op de zaak ingaan, toen hij de gemeenteraad inlichtte. Daarom bleef de vraag grotendeels onbeantwoord of de gemeente eerder was gewaarschuwd voor de gevaarlijke situatie.

Lenferink vertelde dat hij van één waarschuwing wist. Volgens de burgemeester is het wel drukker geworden op de Steenstraat, door de aanwezigheid van de markt en de afsluiting van de Langegracht wegens werkzaamheden. ,,Daardoor is het krapper voor de bussen.’’

Lenferink heeft de afgelopen dagen met betrokken gesproken. ,,Het zijn moeilijke momenten.’’ Daarentegen vond de burgemeester de blijken van medeleven, knuffels en bloemen nabij de fatale plek hartverwarmend.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.