Burgemeester Noordwijk noemt onrust op strand ’hardnekkige situatie’

© Flashlight Fotografie

ANP
Noordwijk

De burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij, betreurt het dat er woensdagavond moest worden ingegrepen op het strand. ,,We hebben te maken met een hardnekkige situatie", zegt Verkleij. ,,Iedereen is welkom op het strand van Noordwijk, ook ’s avonds. Maar er zijn wel regels waar men zich aan moet houden en die regels werden in grote mate overschreden."

Een paar honderd mensen vierden woensdagavond feest op het strand, waarbij lachgas werd gebruikt en alcohol werd gedronken. Het werd onrustig tussen groepen jongeren en toen de sfeer omsloeg, moest de politie ingrijpen. Twee jongeren werden aangehouden voor belediging en baldadigheid.

Lees ook: Opnieuw grijpt de politie in bij illegaal feest: ’Het Noordwijkse strand is geen festivallocatie’

,,Natuurlijk is Noordwijk een plek waar iedereen tot ’s avonds laat van het strand en de zee mag komen genieten. Maar daar passen geen drugs, lachgas en vechtpartijen bij", aldus de burgemeester. De boa's handhaven aldoor op het strand en de politie treedt op als er echt aanleiding toe is, zegt ze. Op een specifieke plek op het strand is er na 19.00 uur geen alcohol toegestaan en mag er geen muziek worden aangezet, om de sfeer veilig en prettig voor iedereen te houden. ,,Het Noordwijkse strand is geen festivallocatie."

Lees ook: Politie en ME beëindigen illegaal feest op strand Noordwijk, twee personen aangehouden

Verder vindt Verkleij het erg jammer dat de goeden nu onder de kwaden moeten lijden. Overigens benadrukt ze dat de overlast op het strand niet alleen door jongeren wordt veroorzaakt. ,,Het gaat om mensen uit verschillende leeftijdsgroepen."

Rondvliegend glas

Ook in andere kustplaatsen waren er woensdagavond opstootjes. Zo sloeg de sfeer ook om bij een strandtent in Bloemendaal, waarop de politie besloot het strand leeg te vegen. In Zandvoort ontstond een vechtpartij na een ruzie en meerdere mensen raakten gewond door rondvliegend glas. De politie hield twee mensen aan.

Lees ook: Politie grijpt in bij pop-upfeest op strand Bloemendaal [video]

Lees ook: Woede over massale knokpartij Zandvoort: ’Gezinnen met kinderen vluchtten weg’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.