Jozefpark Hillegom krijgt verder gestalte

De eerste paal gaat de grond in bij het Jozefpark.© foto corine zijerveld

Sjaak Smakman
Hillegom

Onder toeziend oog van Patrick Jansen en Peter Letschert van ontwikkelaar Renward heeft wethouder Anne de Jong donderdag de eerste paal geslagen voor de bouw van acht woningen in het Jozefpark.

Bij de zuidelijke entree van het centrum van Hillegom verrijst een compleet nieuwe woonwijk. De markante kerk zelf stond jaren leeg en sloop leek lang de enige optie. Bezorgde inwoners bewogen hemel en aarde om dat te voorkomen en uiteindelijk gebeurt dat niet: in de kerk en het Theresiahuis komen appartementen voor mensen die lichte of zware zorg nodig hebben, de pastorie wordt een herstelhotel met tien plekken.

In de voormalige Jozefschool aan de Brouwerlaan komen twaalf huurappartementen en op het grote terrein achter de kerk komen een parkje, eengezinswoningen en een groot complex met 24 huurappartementen en tien koopappartementen. Dat wordt vernoemd naar harmoniekapel Crescendo, dat hier vele tientallen jaren zijn onderkomen had. Twee jaar geleden viel na 89 jaar het doek voor de muziekvereniging vanwege een gebrek aan leden.

Van de appartementen is er nog een te koop, de overige appartementen en de woningen waren snel verkocht. Goedkoop zijn de koopwoningen overigens niet. De eengezinswoningen kosten 5,5 ton, de appartementen variëren in prijs van 4 tot 8,5 ton. De huurwoningen zijn nog niet verhuurd: die worden eind dit jaar opgeleverd en worden binnenkort te huur aangeboden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.