Gymnastiekunie KNGU teleurgesteld in uitspraak zaak-Wevers

ANP
ZUTPHEN

Gymnastiekunie KNGU is teleurgesteld in de uitkomst van het kort geding dat turncoach Vincent Wevers had aangespannen. Wevers eiste bij de voorzieningenrechter in Zutphen dat de KNGU hem opneemt in de begeleidingsstaf voor de Olympische Spelen en hij kreeg zijn zin. De rechter bepaalde dat de gymnastiekunie hem moet voordragen bij sportkoepel NOC*NSF en verbond daaraan ook een dwangsom van 200.000 euro.

„We staan nog steeds achter ons besluit van 9 april”, zegt directeur Marieke van der Plas. De KNGU had toen bepaald dat de turnsters tijdens de Spelen niet door hun persoonlijke coaches worden begeleid, maar alleen door bondscoach Bram van Bokhoven en zijn assistenten José van der Veen en Aimee Boorman.

Lees ook: Turncoach Wevers wint kort geding en mag van de rechter naar Olympische Spelen

„In onze keuze om dit zo te doen, hebben we moeten kijken naar méér dan de individuele arbeidsrelatie met één trainer. De rechter oordeelt nu dat we Vincent Wevers toch moeten voordragen bij NOC*NSF voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze uitspraak is teleurstellend. Voor nu gaan we het vonnis goed bestuderen. We kunnen niet anders zeggen dan dat het heel vervelend is dat dit zo heeft moeten lopen.”

Lees meer in ons dossier turnmisbruik

De advocaat van Wevers liet weten deze uitspraak al te hebben verwacht. „De rechter heeft duidelijk omschreven waar de pijnpunten zitten, dat zijn exact de punten die wij naar voren hadden gebracht. Voor ons was duidelijk dat deze beslissing van de KNGU juridisch geen stand zou houden.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.