Vrijwilligers voor het Janssenvaccin kunnen toch in Leiden of Leiderdorp terecht

Marieta Kroft
Leiden

Inwoners van Hollands Midden die het Janssenvaccin willen hebben, kunnen toch in de eigen regio terecht. Vanaf vrijdag prikt de GGD met Janssen op de locaties in Leiden, Leiderdorp, Bergambacht en Gouda.

Vorige week leek het erop dat vrijwilligers voor dit Leidse vaccin maar op tien plekken in Nederland terecht konden. Die lagen niet in Hollands Midden. Nu blijkt dat er toch meer vaccin van Janssen beschikbaar is. De GGD Hollands Midden krijgt deze en volgende week 10.000 vaccins. In totaal zijn er in Nederland 200.000 vaccins beschikbaar.

Iedereen van 18 jaar en ouder die het Janssenvaccin wil hebben, kan vanaf vandaag (woensdag 23 juni) bellen naar een speciaal landelijk telefoonnummer 0800 – 1295 voor een afspraak. Wie al een afspraak heeft staan, kan die omzetten.

Alle andere volwassenen die nog geprikt moeten worden, krijgen het Pfizer- of Modernavaccin. Een voordeel van Janssen is dat er maar één prik nodig is. De beschermingsgraad is wel iets lager dan bij de vaccins van Pfizer of Moderna. De GGD adviseert een ieder zich van tevoren goed te laten informeren.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.