’De eerste keer nam ik mijn temperatuurpil vlak voordat ik naar binnen ging. Dat is niet slim, want dan zweet je je kapot.’ Roeister Karolien Florijn heeft weer wat geleerd

Karolien Florijn.

Karolien Florijn.

Karolien Florijn

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Het Leidsch Dagblad volgt roeister Karolien Florijn tijdens haar voorbereiding,

De Spelen komen nu toch echt dichtbij. Maandag gaan we nog twee weken op trainingskamp in Italië en op 15 juli stappen we op het vliegtuig naar Japan. Als ik terugkom uit Italië, is het een kwestie van nog even kleding wassen en mijn koffer pakken. Wat ik moet verwachten? Geen idee eigenlijk. In ben ook benieuwd hoe het er in zo’n olympisch dorp aan toe gaat. Ik ben wel al eerder in Japan geweest, dus ik weet in ieder geval wel waar ik terecht kom.

Aan alles merk je dat het gaat gebeuren. We hebben de afgelopen tijd onze kledingpakketten gekregen en dat is nog best een gedoe. Passen, ruilen: het moet natuurlijk wel allemaal comfortabel zitten. Dat is een hele operatie want je hebt atleten in alle soorten en maten. En je merkt dat de media-aandacht groter wordt.

Zweetpartij

De laatste tijd heeft veel in het teken gestaan van het aanpassen aan de omstandigheden in Japan door te trainen in een klimaatkamer. De temperatuur is er 32 graden met een luchtvochtigheid van zestig procent. De eerste keer was één grote zweetpartij maar naar verloop van tijd begint het te wennen. De eerste keer nam ik mijn temperatuurpil vlak voordat ik naar binnen ging. Dat is niet slim, want dan zweet je je kapot. Je kunt zo’n pil beter de avond van tevoren innemen.

Op zich kan ik redelijk goed tegen warmte. Als je maar zorgt dat je uit de zon blijft. In landen als Italië kan het af en toe ook heet worden, dus ik weet wel een beetje wat ik kan verwachten. En tijdens het roeien is het vaak een stuk koeler. Op het water staat vaak een windje. Ook omdat je flinke snelheid maakt. Je moet er alleen voor zorgen dat je geen zweethandjes krijgt want dat kan blaren veroorzaken. Ik neem dus altijd een handdoekje mee.

Nederland is nu nog in de ban van het EK voetbal en dat vind ik ook leuk om te volgen. Al zit in niet in het oranje voor de televisie. Mijn vriend komt uit Frankrijk, dus het zou leuk zijn als we elkaar in de finale tegenkomen. Tot ruzies zal dat niet leiden hoor, zo fanatiek zijn we allebei ook niet.

Lees ook: Karolien Florijn: ’Als ik de hele dag getraind heb, hoef ik ook niet nog eens de hele avond over roeien te praten’

Lees ook: Eigen bubbel met roeiteam in Italiaans hotel

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.