Nicole Beukers kent geslaagde laatste wedstrijd voor Tokio met olympische vier

Nicole Beukers.© Archieffoto ANP

Coen Eggenkamp
Amsterdam

Nicole Beukers is er op de Bosbaan in geslaagd de nationale titel binnen te halen in de dubbelvier.

Samen met haar ploeggenoten Olivia van Rooijen, Laila Youssifou en Inge Janssen waren zij veel beter dan de rest van Nederland. Op de finish bedroeg het verschil met de eerstvolgende boot maar liefst 41 seconden. ,,Het was een steady race. Het doel was om een goed ritme neer te zetten en dat vast te houden. We wilden vooral iedereen haal hetzelfde doen en dat is het gelukt.”

Het was voor de dubbelvier de laatste race op weg naar de Olympische Spelen van Tokio die over een kleine maand van start gaan. De roeister van Njord is met haar ploeg een belangrijke gegadigde voor olympisch eremetaal.

In Rio de Janeiro vijf jaar terug was Beukers al goed voor zilver in hetzelfde boottype. ,,Morgen gaan we naar Italië om de laatste puntjes op de i te zetten. Hopelijk kunnen we daar nog een goede laatste stap zetten.”

Klimaatkamer

Het was de enige nationale titel die de Leidse roeiers wisten binnen te halen. Karolien Florijn zou met haar olympische vier-zonder-stuurvrouw uitkomen, maar de boot trok zich terug. De ploeg had een vermoeiende week in de klimaatkamer van Papendal achter de rug. Hier bereiden de olympische boten zich voor op de hitte van Tokio.

Ook Zoetewoudenaar Gert-Jan van Doorn bleef zonder medaille achter. Die roeier van Die Leythe werd een paar weken terug nog Amerikaans studentenkampioen met de acht van Washington en is nu geselecteerd voor de Nederlandse dubbelvier die over twee naar de wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar gaat. Op de Bosbaan kreeg zijn boot echter klop van een verenigingsboot van het Amsterdamse Skøll.

Njord was wél succesvol in een aantal velden van het bijprogramma. Zo waren Dolf Rutten en Thijs Tas succesvol in de vier-zonder-stuurman en waren Margot Leeuwenburgh en Jenny Huizing de snelste in de dubbeltwee.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.