Wonen waar je dochter schooldirecteur was en ook nog eens van haar je sleutel krijgen, in Oude Wetering gebeurt het

Dochter Jenny Tukker (midden) geeft haar moeder Marry Dannijs de sleutel van haar nieuwe huurappartement aan het Gerarduspad in Oude Wetering. En woonconsulente Lisa Roelvink van MeerWonen ziet dat het goed is.© Foto Taco van der Eb

Paul van der Kooij
Oude Wetering

Eerst gaf Jenny Tukker er les en later was ze er ook nog korte tijd schooldirecteur. Maar deze donderdag mocht ze iets heel anders doen op het plekje aan de Meerkreuk in Oude Wetering dat ze zo goed kent: de eerste sleutel overhandigen van het 29 appartementen tellende complex dat daar verrezen is.

Wat het nog mooier maakte: de sleutel was voor haar moeder, Marry Dannijs. Zij wilde graag haar woning verruilen voor een gelijkvloers appartement. Loting na loting tastte ze echter mis. Ook ditmaal leek ze het geluk niet aan haar zijde te hebben. Maar nadat een aantal mensen had afgehaakt, benaderde MeerWonen haar alsnog.

En toen werden moeder en dochter - die haar op dit ’mooie plekje’ had gewezen - ’helemaal blij’. Zo vindt moeder het mooi dat ze, in zo’n splinternieuw complex, echt een nieuwe start kan maken. En wanneer haar gezondheid eventueel minder wordt kan ze er rustig blijven wonen. Zo is alles gelijkvloers, drempelloos en honderd procent elektrisch. En de beveiligde entree geeft ’een fijn gevoel’.

Voor haar dochter voelt het ’gewoon heel goed’ dat de woning van moeder zich ongeveer op dezelfde plek bevindt als de vroegere teamkamer en het kantoor van de directeur. „Toen we vanuit de woonkamer van het appartement van mijn moeder naar buiten keken, dacht ik: dit uitzicht doet mij terugdenken aan mijn fijne tijd daar.”

Wonen waar dochter ooit lerares en schooldirecteur was, het heeft meteen iets vertrouwds.© foto Taco van der Eb

Klimrek

Haar moeder heeft haar appartement op de tweede etage en die schoolkamers van de vroegere Gerardusschool waren op de eerste etage. Maar doordat de ruimtes in de school veel hoger waren, komt ook de hoogte overeen. Het schoolplein is een parkeerplaats geworden voor de bewoners, maar het grasveld erachter is er nog steeds. En het oude klimrek van de school had daar al eerder een ereplekje op gekregen.

Hoewel voor Jenny Tukker de cirkel rond is nu ze haar moeder de eerste sleutel mocht overhandigen, was het eigenlijk toeval. „Toen de woonconsulent van MeerWonen mij als oud-directeur probeerde te strikken, was het bij de ’woningbouw’ helemaal niet bekend dat mijn moeder hier aan het naar de school vernoemde Gerarduspad een appartement zou gaan krijgen”, vertelt Tukker, die tegenwoordig directeur is van De Klimboom. Die naam kozen fusiepartners De Schakel en de Gerardusschool toen ze, in de gebouwen van De Schakel, samen doorgingen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.