’Dit voelt zoveel beter dan enkel maar trainingen afwerken’: Katwijk mag eindelijk weer voetballen

De eerste treffer van het oefenseizoen is een feit voor Katwijk.

De eerste treffer van het oefenseizoen is een feit voor Katwijk.© Foto Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Katwijk

Weliswaar leverde het eerste oefenpotje zaterdag op de valreep een nederlaag op, maar Katwijk kwam na een eindeloos lijkende verplichte stop bij vlagen alleszins bemoedigend voor de dag. Het verlies tegen Jong AZ (1-2) deed geen pijn en gaf vooral aan dat er weer veel keuze is voor Anthony Correia, wanneer het straks weer menens is in competitieverband.

Katwijk heeft de voorbereiding in twee delen opgedeeld. Bijna twee weken terug werd er gestart en medio juli zal er weer even een periode van rust aanbreken. In de laatste week van juli volgt de herstart en dan wordt er volop geoefend richting de opening van het seizoen. Na Jong AZ, in het seizoen ’16-’17 overigens nog ongenaakbaar kampioen van de tweede divisie, volgen tot aan de break nog FC Rijnvogels, PKC’83 en Jong Volendam als sparringpartners.

In deel twee wordt er andermaal volop gewerkt aan de fitheid, het ritme en het finetunen om vervolgens gereed te zijn om van het startblok te denderen. Zo wordt er nog gespeeld tegen Koninklijke HFC, Telstar, ARC, Huizen, VVSB, Sparta Nijkerk, Heerjansdam en Urk. Dat voorbereidende werk is ook broodnodig gezien de start van de Jack’s League, de nieuwe benaming voor de tweede divisie. In het eerste kwartet wedstrijden treffen de oranjehemden immers AFC, HHC Hardenberg, Spakenburg en Rijnsburgse Boys. Daarbij moet worden aangetekend dat enkel de ploeg uit Overijssel naar het westen afreist. Op dit niveau bestaan peulenschillen überhaupt niet, maar het had op zeker minder zwaar gekund.

Tegen de Alkmaarders liet Katwijk geruime tijd zien dat het grote werk straks niet geschuwd hoeft te worden. Spelers oogden gretig, het (bal) tempo mocht er zijn en lange tijd hielden Correia en de zijnen het een divisie hoger spelende Jong AZ prima bij. En dat terwijl de bezoekers nog niet lang geleden ’gewoon’ een seizoen lang competitievoetbal voltooiden. In de slotfase maakte de thuisploeg wat meer foutjes en daardoor werd het doelpunt van Robbert Susan uit de eerste helft weggewerkt voor wat dat waard mag zijn.

De routinier, die net als het gros van de selectiespelers een helft speelde, genoot met volle teugen van de tweestrijd. „Dit voelt zoveel beter dan enkel maar trainingen afwerken. Het viel mij op dat niemand voor eigen succes ging om zich te bewijzen. Dat heb ik in andere jaren wel meegemaakt in de beginfase. Dat zorgt voor positieve gevoelens bij mij. Ik denk dat we voor de eerste keer echt niet zo beroerd voor de dag zijn gekomen.”

x

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.