International Maarten Bouwknecht eerste versterking voor ZZ Leiden

Maarten Bouwknecht in actie voor Worcester.

Maarten Bouwknecht in actie voor Worcester.© Foto Leidsch Dagblad

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft international Maarten Bouwknecht als eerste versterking voor het nieuwe seizoen aangetrokken.

De 26-jarige Bouwknecht komt over van het Engelse Worcester Wolves waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Voor die tijd speelde hij in Nederland bij Groningen en Den Bosch.

Bouwknecht speelt net als Marijn Ververs op de guardpositie en daarmee heeft ZZ Leiden nu twee Nederlandse spelverdelers. ,,Dat is redelijk uniek’’, zegt coach Geert Hammink. ,,Maarten en Martijn zijn complementair, ik denk dat het goed gaat werken. Ook kunnen ze prima naast elkaar spelen.’’

Bouwknecht, die te boek staat als een goede schutter, traint momenteel mee met de selectie van Oranje, net als Ververs. Hij heeft twaalf interlands achter zijn naam. ,,Ik ken Maarten al jaren’’, zegt Hammink. ,,Als je de mogelijkheid hebt om zo’n speler in te lijven, dan doe je dat.’’

Een bijkomstig voordeel is dat de 1.85 meter lange Bouwknecht een ’homegrown’ speler is, waarvan elke club er een verplicht aantal in de selectie moet hebben. Leiden raakte onlangs Troy Koehler kwijt, die zijn loopbaan in Den Helder gaat voortzetten. De Amerikaan Giddy Potts keert evenmin terug bij ZZ, hij tekende recent een contract in Mexico. Nu Bouwknecht is gecontracteerd, is het zeer waarschijnlijk dat Riley LaChance evenmin terugkeert in de Sleutelstad.

De verwachting is dat ZZ Leiden op zeer korte termijn meer versterkingen presenteert.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.