Camper ophalen in Duitsland blijkt niet voor niets: na een etmaal zoeken in Noordwijk sluit baasje Robert zijn hond Amy weer in de armen

Na een spannend etmaal sloten baasje Robert en Amy etmaal weer in de armen.© Foto Stephan Bekooij

Stephan Bekooij
Noordwijk

Dat de liefde tussen een hond en haar baasje onvoorwaardelijk is, bleek zaterdag wel. Na ruim een etmaal zoeken en een reis van 444 kilometer kon baasje Robert zijn trouwe viervoeter Amy weer in de armen sluiten.

De man, wonend in het Duitse Bottrop, verbleef met zijn vriendin en hond Amy een paar dagen in Nederland toen de tien jaar oude teef vrijdagmiddag langs de Zwarteweg in Noordwijk er vandoor ging. Ze was geschrokken van spullen die omvielen in de camper, vertelt Robert aan fotograaf Stephan Bekooij. Hij schakelde de politie in en aan voorbijgangers vroeg hij of ze de hond hadden gezien.

Intussen vertrok de vriendin met de camper naar Duitsland. Robert bleef achter om samen met een paar anderen tot diep in de nacht te zoeken. Toen een collega met de auto arriveerde, besloot Robert in te stappen om de camper weer op te halen. Wie weet, helpt de herkenning van de wagen en de geur om het dier terug te laten keren. 444 kilometer later was de Duitser weer terug met camper in Noordwijk, op de plek waar Amy de dag ervoor was verdwenen.

De zoektocht in de omgeving ging zaterdag verder. Ook Hondenteam Arie zette speurhonden in. Moedeloos keerde Robert rond 13.00 uur terug naar zijn camper. Daar volgde een grote verrassing: Amy stond hem op te wachten. Eind goed, al goed: samen reden ze in de namiddag terug naar Bottrop.

Amy weer terug van weggeweest.© Foto Stephan Bekooij

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.