’Wil ieder huishouden in Kaag en Braassem 14 euro per jaar bijdragen aan komst IKC Woubrugge?

Paul van der Kooij
Woubrugge

Hoezeer alle fracties in Kaag en Braassem ook voor een Integraal Kindcentrum (IKC) in Woubrugge zijn, het CDA worstelt wel met de 5,7 miljoen die het volgens burgemeester en wethouders moet gaan kosten.

Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering waar het voorstel op tafel lag om geld opzij te zetten, zodat in 2023 kan worden begonnen met de bouw op de plek van basisschool De Kinderkring. CDA-burgerlid Marcel Doze vroeg zich af of alle huishoudens in Kaag en Braassem het er wel mee eens zijn dat, wanneer andere dingen tegenvallen voor de gemeente, ze voor dit doel tientallen jaren lang 14 euro extra belasting per jaar moeten betalen?

Het leverde uiteenlopende antwoorden op. Partijen als de VVD benadrukten tegen belastingverhogingen te zijn en de ruimte graag ergens anders te vinden. ,,Bij veel andere dingen hadden we gezegd: wachten. Maar niet bij het IKC, waarop al zo lang wordt gewacht’’, stelde raadslid Peter van Dijk.

Samen voor Kaag en Braassem was vooral benieuwd wat het CDA er zelf van denkt. Toen de vraag gesteld werd, liet Doze weten dat de partij er nog niet uit is, in een tijd dat er zoveel onzeker is over de gemeentelijke financiën, dat B en W niet met een Perspectiefnota durven te komen. Later meldde hij veel te hebben gehad aan het antwoord van Sandra de Wagenaar van Pro Kaag en Braassem dat velen voor een extra bijdrage van - omgerekend - 1 euro 16 per maand zullen zijn. ,,Niet alleen Woubruggenaren, maar ook inwoners van kernen die al zo’n IKC hebben - zoals Hoogmade en Leimuiden - of er één krijgen - zoals Oude Wetering.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.