Mikalauskas maakt overstap van Feyenoord naar ZZ Leiden [video]

Arunas Mikalauskas speelde vorig seizoen nog voor Feyenoord.© Foto Luke de Kruijff

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft opnieuw een flinke slag geslagen op de binnenlandse transfermarkt. De landskampioen neemt Arunas Mikalauskas over van Feyenoord.

De Litouwer Mikalauskas is een forward van 2.03 meter die in Rotterdam een plaats in het All Star Team van de Dutch Basketball League verdiende. Afgelopen seizoen was hij in de selectie van coach Toon van Helfteren goed voor gemiddeld 18,9 punten, 7,1 rebounds, 4,3 assists en 2 steals.

De nu 23-jarige Mikalauskas maakte in Litouwen zijn debuut op het hoogste niveau bij Neptunas Klaipeda. Na drie seizoenen daar lijfde Aris uit Leeuwarden hem in, waar hij een seizoen speelde alvorens naar Rotterdam te verkassen.

Coach Geert Hammink is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. ,,Ik kon hem dagen niet bereiken, en dat kwam omdat hij in Litouwen twee keer per dag aan het trainen was.’’

Mikalauskas scoorde er afgelopen seizoen op los tegen de Leidenaars. ,,Net als Jhonathan Dunne een speler van wie we veel last hadden’’, vindt Hammink. ,,En ook hij kan overal vandaan scoren. Een grote forward met de skills van een guard. Zijn lengte is belangrijk. Vorig jaar vond ik ons wat klein. Daar kwamen we wel mee weg, maar als we straks Europees en tegen Belgische ploegen in de BNXT League spelen, hebben we meer lengte nodig.’’

De zoektocht van Hammink richt zich nu op het invullen van de posities onder de borden. ,,De rest moet passen. De nieuwe spelers bij elkaar, en ook bij Luuk van Bree en Mees van ’t Hoff, die bij de ploeg blijft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.