Voorschoten krijgt weer een sportverkiezing

Marieta Kroft
Voorschoten

Voorschoten krijgt weer een sportverkiezing, sportgala of vergelijkbaar evenement.

De gemeenteraad besloot dat donderdagavond tijdens de algemene beschouwingen ter voorbereiding op de begroting 2022. De fracties vinden een blijk van waardering voor een sporter op zijn plaats in deze tijd waarin het gezonder leven en meer bewegen het motto is. Alleen de SP stemde tegen omdat de sportprijs voor fractieleider Erik Maassen het beeld van ’de zoveelste netwerkborrel voor bestuurders van sportverenigingen oproept’.

Sportwethouder Marcel Cramwinckel (D66) had zijn aarzelingen omdat de raadsleden geen financiële onderbouwing gaven. Ook is hij het niet eens met het voorstel van de raadsleden om de organisatie in handen te geven van de sportcoördinator. Die is al drukbezet, aldus de wethouder.

Volgens initiatiefnemer René Zoetemelk (CDA) hoeft het evenement de gemeente geen geld te kosten. ,,In de jaren negentig was het in de Zilverfabriek en toen kostte het de gemeente bijna niets. Er waren veel sponsors.’’

De raad stemde ook in met een opdracht aan b en w om ervoor te zorgen dat wooncomplexen ook altijd toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. De VVD en Voorschoten Lokaal Sterk stemden tegen.

De algemene beschouwingen kenden verder weinig spektakel. Dat komt omdat er nog veel onzeker is over hoeveel geld Voorschoten de komende tijd van het rijk kan verwachten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.