Wielrenster Laurine van Riessen: ’Wat zeker mee gaat naar de Spelen is het gelukspakket van mijn zusje Frederique’

Laurine van Riessen.

Laurine van Riessen.© Archieffoto

Laurine van Riessen
Leiden

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Het Leidsch Dagblad volgt wielrenster Laurine van Riessen tijdens haar voorbereiding.

„We zijn nu in Zwitserland om echt de puntjes op de i te zetten tijdens het laatste trainingskamp voor we naar Tokio gaan. We hebben gekozen om het trainingskamp in Grenchen af te werken, omdat dit een fijne en snelle baan is en daarmee een mooie locatie als voorbereiding voor de baan in Japan.

In het blok voor dit trainingskamp heb ik een simulatie gedaan van het hele sprint- en keirin toernooi dat tijdens de Olympische Spelen wordt gereden. Ik heb dus alles op dezelfde momenten gedaan zoals dat daar ook gebeurt. Het is anders dan bij iedere andere wedstrijd. Het betekent drie dagen sprinten met drie tot vier ritten per dag en twee dagen keirin. Normaal is het allemaal op een dag waarbij je ’s morgens en ’s middags bij elkaar zo’n acht keer in actie komt. Het is goed om nu te weten wat me te wachten staat en dat geeft een goed voorbereid gevoel.

Alles is nu een keer gedaan. De trainingen die we hier nog doen zijn allemaal van hoge kwaliteit, dus dat levert tot nu toe snelle tijden op. Verder is het een kwestie van goed uitrusten en fit worden voor de Spelen. Soms is het wel lastig dat je op dit moment beter iets minder kan doen om echt helemaal fit te worden en dat je dus goed moet oppassen dat je in deze laatste fase niet te veel doet.

Vorige week hebben we de Olympische kleding allemaal opgehaald en nu zijn we weer echt onderdeel van TeamNL. Wat zeker mee gaat naar Japan is het gelukspakket van mijn zusje Frederique dat ze mee heeft gegeven omdat ze niet kan komen kijken. Ontzettend lief van haar. Het is natuurlijk jammer dat mijn familie er dit keer niet bij zijn. De drie voorgaande keren was dat wel het geval en stonden ze op de tribune om me aan te moedigen. Nu waren de plannen al gemaakt. Helaas mag geen publiek aanwezig zijn en zal ik dus ze dit keer moeten missen.

Een kleine pleister op de wonde is misschien dat we op een gunstig tijdstip in actie komen. In Japan is het dan half vier, dus dat betekent half acht ’s morgens in Nederland.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.