Rechtszaak over moord op vrouw in Noordwijk mogelijk tot volgend jaar vertraagd, psychiatrisch onderzoek verdachte nog niet begonnen

Frederique Rijneveen
Noordwijk

Het duurt mogelijk nog tot volgend jaar voordat de rechtszaak tegen de 25-jarige Serge H., die ervan wordt verdacht eind vorig jaar een Poolse vrouw in Noordwijk om het leven te hebben gebracht, inhoudelijk wordt behandeld. Dat bleek vrijdag tijdens een zogenoemde pro forma-zitting in de Haagse rechtbank.

De Armeense man wordt verdacht van moord op zijn 35-jarige partner. Agenten troffen het lichaam van het slachtoffer aan het einde van de middag op 20 december 2020 levenloos aan in een woning aan het Lindenplein. Ze werd met messteken in haar hals en borst om het leven gebracht. Vlak daarna vluchtte H. via België naar Frankrijk. Daar werd hij een dag later aangehouden.

Lees ook: Serge H. zwijgt over moord op vrouw in Noordwijk eind december en moet voor observatie naar het Pieter Baan Centrum

Lees ook: Franse politie pakt man op die wordt verdacht van doodslag op zijn Noordwijkse vrouw

Wat er zich precies binnen heeft afgespeeld bleef nog steeds onduidelijk. H. werd donderdag nog opnieuw door de politie verhoord, maar hij beriep zich opnieuw op zijn zwijgrecht.

Pieter Baan Centrum

Al tijdens de vorige voorbereidende behandeling van de rechtszaak werd duidelijk dat de verdachte naar het Pieter Baan Centrum moet voor psychiatrisch onderzoek. Maar H. staat nog altijd op de wachtlijst voor dat onderzoek. Volgens de officier van justitie kan het nog wel even duren voordat hij wordt opgenomen. Zodra het onderzoek is afgerond heeft verdachtes advocaat twee weken de tijd om eventuele onderzoekwensen in te dienen.

De zaak gaat op 24 september verder. Dan is er weer een pro-forma zitting. Het liefst zou de rechtbank de zaak in november afhandelen, maar als er inderdaad nieuwe onderzoekswensen door de verdediging worden ingebracht, de kans is groot dat het pas volgend jaar wordt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.