Festival Vrij & Blij gaat gewoon door bij Zegerplas in Alphen, maar zonder Snollebollekes

Snollebollekes-zanger Rob Kemps.

Snollebollekes-zanger Rob Kemps.© foto Piroschka van de Wouw

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Festival Vrij en Blij gaat vrijdagavond en -zaterdagavond 9 en 10 juli gewoon door bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn, maar Snollebollekes treedt niet op.

Snollebollekes is vanwege tv-opnames verhinderd om vrijdagavond te komen. Als zijn shows zijn voor dit weekeinde gecanceld. De tv-opnames duren langer dan gepland stond.

Het feestduo Gebroeders Ko neemt de plaats van Snollebollekes in. Ze staan om kwart voor zeven op het podium bij dagcamping Zegersloot aan de Zegerplas. Later op de avond treden Samantha van Steenwijk, Thomas Berge en Gerard Joling op.

Zaterdagavond treden onder anderen Lil Kleine en Boef! op.

Het festival Vrij en Blij is bedoeld om te ’vieren dat we na anderhalf jaar vrij en blij mogen zijn’. ’Eindelijk het feest waar we al 1,5 jaar op wachten, zonder binnen de 1,5 meter te hoeven aanhouden’, meldt de organisatie op haar website.

Vrij en Blij is ervan overtuigd dat de coronaveiligheid op het festivalterrein in orde is. Bezoekers moeten in het bezit zijn van een groen vinkje in de corona-check-app.

De afgelopen weken konden veel Nederlanders al een ’groen vinkje’ downloaden direct na de tweede coronaprik. Inmiddels is dit gestopt, omdat immuniteit pas bereikt is zo’n twee weken na toediening van het laatste vaccin.

Ook is er de afgelopen weken gefraudeerd met de corona-app. Het bleek heel eenvoudig om de gegevens te kopiëren en te delen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.