Leidenaar opnieuw veroordeeld wegens verkrachting verstandelijk beperkt pubermeisje

Maarten Bakker
Leiden

Leidenaar Said B. (32) is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden, waarvan acht voorwaardelijk, vanwege verkrachting van een 15-jarig meisje met het verstand van een 6-jarig kind. B. was eerder al door de rechtbank tot dezelfde straf veroordeeld.

Hij wordt ervan verdachte dat hij in februari 2017 een destijds 15-jarig meisje op een bankje in een Leids park heeft misbruikt, door met zijn handen in haar schaamstreek te zitten. Omdat hij daarbij haar lichaam is binnengedrongen, is er sprake van een verkrachting, aldus het gerechtshof.

Said B. is op vrije voeten en was twee weken geleden afwezig op de zitting bij het hof. Volgens zijn advocate was er veel onduidelijk in de zaak. Zo had het meisje B. aangewezen als dader aan de hand van een wazige foto van Facebook. De werkelijke misbruikpleger had net zo goed iemand anders kunnen zijn, aldus de raadsvrouw. Als B. toch degene was die seks had met het slachtoffer, dan was het gebeurd met instemming van het slachtoffer. Uit appjes bleek namelijk dat de afspraak in het park ook van haar kant gemaakt was „met intieme intenties”, zei de advocate. Verder staat volgens de advocate niet vast dat B. echt het lichaam van het slachtoffer is binnengedrongen. Het meisje verklaarde naderhand zelf dat dit ’bijna’ was gebeurd.

Volgens het gerechtshof blijkt uit DNA-sporen in de kleding van het meisje dat Said B. wel degelijk het lichaam van het meisje is binnengedrongen. Gegevens op zijn telefoon bewijzen bovendien dat B. ook echt de man was waarmee ze een afspraakje had in het park. Het OM had bij het gerechtshof gevraagd om bevestiging van het eerdere vonnis van de rechtbank.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.