Castlefest in Lisse gaat voor tweede jaar op rij niet door vanwege corona: ’Het nieuws is ingeslagen als een bom’

Castlefest in 2018.

Castlefest in 2018.© archieffoto

Erna Straatsma
Lisse

Voor het tweede jaar op een rij gaat Castlefest in Lisse niet door. Het fantasyfestival stond gepland voor 5 tot en met 8 augustus.

Door de aangescherpte coronamaatregelen moet de organisatie het vierdaagse evenement in de tuinen van Kasteel Keukenhof schrappen. Meerdaagse festivals zijn tot 14 augustus verboden.

Het nieuws de aangescherpte coronamaatregelen is vrijdagavond bij de organisatie van Castlefest ’ingeslagen als een bom’. ’Tot gistermiddag waren we nog in volle overtuiging en vol passie en enthousiasme bezig met Castlefest 2021’, zo meldt ze vrijdagavond op haar website. ’Dit enthousiasme is omgeslagen in verslagenheid en ongeloof en we voelen ons gebroken’.

Vorig jaar kon het populaire fantasyfestival ook al niet doorgaan vanwege coronabeperkingen. ’Dat we nu een tweede jaar op rij geen Castlefest mogen organiseren doet ongelofelijk veel pijn. Voor ons, maar ook voor iedereen betrokken: standhouders, acts, leveranciers, cateraars, vrijwilligers en uiteraard jullie als bezoeker. Hoe zeer we jullie ook missen, en hoe moeilijk deze woorden ook zijn: de eerstvolgende editie van Castlefest zal van 4 tot en met 7 augustus 2022 plaatsvinden’.

Terugbetaling

Uiterlijk eind volgende week krijgen kopers van toegangskaarten bericht over terugbetaling van de kosten. ’Tot dat moment vragen we jullie om ons de tijd te geven om dit allemaal op een rijtje te kunnen zetten’.

Castlefest beleefde in 2019 zijn vijftiende editie met ruim 42.000 bezoekers. Het festival biedt een ruim aanbod aan middeleeuwse en Keltische sfeer, met onder meer muziek, literatuur en spiritualiteit. Sinds 2015 is er ook een wintereditie van Castlefest.

Lees ook: Organisator van Castlefest in Lisse: ’Op straat word je raar aangekeken, hier niet’

Lees ook: Castlefest in Lisse: ’Voor ons een uitlaatklep’ [video]

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.