Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn gaat toch niet door, vanwege aangescherpte coronaregels

Trekkertrek Koudekerk aan de Rijn

Trekkertrek Koudekerk aan de Rijn© foto Taco van der Eb

Erna Straatsma
Koudekerk aan den Rijn

De Trekkertrek gaat toch niet door. De corona-aanscherpingen maken het onmogelijk het jaarlijkse boerenfestijn in Koudekerk aan de Rijn door te laten gaan.

’Met veel pijn in ons hart moeten we melden dat de Trekkertrek familiedag 2021 wederom niet door zal gaan’, melden de organisatoren. Het familiefeest met tractoren was gepland voor 7 augustus. ’Verplaatsen naar een andere datum is helaas geen optie. De nieuwe coronamaatregelen die bekend zijn gemaakt op vrijdag 9 juli maken het voor ons onmogelijk om dit mooie evenement te kunnen organiseren in de vorm die jullie van ons gewend zijn.’

Reeds aangeschafte toegangskaarten voor de ’Trekkertrek familiedag’ blijven geldig voor volgend jaar. De datum die daarvoor is geprikt, is zaterdag 6 augustus 2022.

Vorig jaar ging de Trekkertrek als gevolg van de coronacrisis ook niet door. Dit jaar dacht de organisatie de draad weer op te pakken. Tot voor kort zag alles er prima uit, maar de persconferentie van vrijdagavond 9 juli gooide roet in het eten. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge maakten toen nieuwe maatregelen bekend, omdat het aantal coronabesmettingen de laatste dagen enorm snel oploopt.

Sinds zaterdagochtend 10 juli zijn meerdaagse festivals verboden en zijn evenementen alleen toegestaan met vaste zitplaatsen. De maatregelen gelden tot 14 augustus.

De Trekkertrek familiedag trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.