Grote brand bij bedrijf in Bodegraven laait weer op, brandweer tot maandagochtend bezig met blussen [update/video]

© Foto’s: Toon van der Poel

© Toon van der Poel

De crashtender.

De crashtender.© Foto Toon van der Poel

1 / 5
ANP
BODEGRAVEN

De brandweer is de gehele nacht van zondag op maandag beziggeweest met het nablussen van de brand. Rond zes uur was de brandweer helemaal klaar en vertrok.

De brand bij een vleesverwerker in Bodegraven die de brandweer eerder onder controle had, laaide zondagavond toch weer op. Bij het slopen en nablussen van de brand in het bedrijf Groenland Kip aan de Beneluxweg werd een nieuwe brandhaard gevonden.

’Bij het slopen en nablussen is een nieuwe brandhaard gevonden die hoog oplaait en rook veroorzaakt’, aldus de veiligheidsregio. Deze rook trok over de polder weg, meldde de veiligheidsregio. Aan het einde van de middag werd ook al gemeld dat de brand onder controle was.

De brand leek in de avond grotendeels geblust, maar laaide later toch weer op. Even na 23.00 uur was het vuur onder controle, maar het nablussen nam nog veel tijd in beslag. In het pand zijn veel koelcellen en kleine ruimtes die stuk voor stuk moesten worden opengebroken om bij het vuur te komen.

Door de inzet van een crashtender van Rotterdam The Hague airport is het opgelaaide vuur onder controle gebracht. Een crashtender is een speciaal brandweervoertuig dat voornamelijk gebruikt wordt op vliegvelden. Het voertuig is in staat dichtbij een brandhaard en kan veel blusmiddel inzetten.

(tekst loopt door onder de foto)

De crashtender.

De crashtender.© Foto Toon van der Poel

De brand begon zondagochtend en daarbij ontstond veel rook. Dat gaf overlast in de omgeving. Gedurende tweeënhalf uur gold er in de middag een snelheidsbeperking op de snelweg A12 vanwege de rookoverlast. De rook trok eerder richting bewoond gebied, daarom werd er een NL-Alert verzonden aan burgers in Bodegraven en omstreken. Die werd met het sein brandmeester afgemeld, maar vanwege het oplaaien van het vuur stuurde de veiligheidsregio zondagavond via Twitter weer een waarschuwing: ’We zijn er dus nog niet vanaf: nogmaals het advies ramen en deuren gesloten te houden als je last hebt van de rook.’

Op het moment dat de brand zondagochtend uitbrak, was alleen de portier in het pand aanwezig. Die is veilig naar buiten gekomen. Volgens de veiligheidsregio gaat het om een groot pand, met meerdere aan elkaar geschakelde loodsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.