Ouders Tanja Groen doen verhaal in special Tijd voor Max

ANP Producties | Bron: ANP

De ouders van de in 1993 verdwenen Tanja Groen doen dinsdagavond hun verhaal in een speciale live-uitzending van het tv-programma Tijd voor MAX. In de uitzending, zo is de bedoeling, moet geld worden opgehaald voor de gouden tip in de verdwijningszaak van de toen 18-jarige Groen. Ze verdween in augustus van dat jaar tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Via de site van Stichting De Gouden Tip wordt al een aantal weken geld ingezameld voor de zaak. Die crowdfunding werd door Peter R. de Vries opgezet, als voorzitter van die stichting. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag in Amsterdam neergeschoten na een uitzending van het programma RTL Boulevard waarin hij te gast was. De inzamelingsactie kreeg aandacht in RTL Boulevard en ook deed advocaat Peter Schouten een oproep tot doneren. Inmiddels is al meer dan een half miljoen euro opgehaald. Het doel is om minimaal 1 miljoen euro in te zamelen. Het initiatief om geld in te zamelen is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip.

Schouten is een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het grote liquidatieproces Marengo. De Vries is de vertrouwenspersoon en adviseur van B. in die zaak.

Aan de special 'Breng Tanja Thuis' doet ook criminoloog Simon Vuyk doet mee. Hij werkt al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries. "Een miljoen voor de actie Breng Tanja Thuis. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders", liet Vuyk eerder in een verklaring weten.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.