VVSB vrijgeloot, FC Lisse naar Blauw Geel voor KNVB beker

De spelers van FC Lisse vieren een goal tegen Sparta Nijkerk.

De spelers van FC Lisse vieren een goal tegen Sparta Nijkerk.© Foto Orange Pictures

Zeist

VVSB is vrijgeloot voor deelname aan de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker. FC Lisse speelt daarin een uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38, terwijl Ter Leede op bezoek moet bij JOS/Watergraafsmeer in Amsterdam.

Tijdens de loting donderdagavond werd duidelijk dat VVSB pas in de tweede kwalificatieronde van het nationale bekertoernooi instroomt.

In de tweede voorronde stromen ook de clubs uit de tweede divisie in. Die krijgen in die ronde ook nog gezelschap van twaalf clubs in de derde divisie - zoals DVS’33 Ermelo, Odin’59, OFC en Westlandia - en de hoofdklassers Achilles Veen, Capelle, DTS’35 Ede en Sliedrecht. Deze clubs uit de derde divisie en hoofdklasse werden vorig seizoen door de KNVB uit het toernooi gehaald toen de amateurcompetities door corona stilgelegd moesten worden.

De wedstrijden voor de eerste kwalificatieronde worden gespeeld in het weekend van 14 en 15 augustus. In de eerste ronde in oktober stromen ook de profclubs in.

Eerste kwalificatieronde KNVB beker: Blauw Geel’38 - FC Lisse, Hollandia - ACV, DEM - Sparta Nijkerk, HSC’21 - Excelsior’31, Ajax zaterdag - EVV Echt, JOS/Watergraafsmeer - Ter Leede.

Vrijgeloot zijn Goes, ADO’20, Hoek, Hercules, Sportlust’46, Hoogland, VVOG, Unitas, VVSB, Dongen, DOVO en Gemert.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.