Nieuw kunstwerk bij sportcentrum De Waterkanten

© Foto Gemeente Lisse

Peter van der Hulst
Lisse

Bij het Lissese sportcentrum De Waterkanten staat een nieuw kunstwerk. Het door kunstenares Harmke Datema gemaakte ’Captivating the invisible life’ is donderdagmiddag door wethouder Jeffrey van Haaster onthuld.

Het kunstwerk heeft de vorm van een boom met golvende vormen rond de stam die in druppels uiteenspatten. Het hart van deze druppels wordt gevormd door lichtdoorlatende en kleurige vormen.

Bij het maken van kunstwerk heeft Datema omwonenden, leerlingen van het Fioretti College en docente Tanja Zwart betrokken. Nadat de leerlingen onder de microscoop het onzichtbare leven hadden ontdekt, hebben zij onder begeleiding van Datema en Zwart tijdens de lessen kustvaardigheid de druppels van het kunstwerk gemaakt.

Bij het besluit om het, inmiddels gerealiseerde, sportcomplex De Waterkanten te bouwen, heeft de gemeenteraad enkele jaren geleden ook geld beschikbaar gesteld voor een kunstwerk. De kunstcommissie van de gemeente heeft in samenwerking met enkele omwonenden ’Captivating the invisible life’ geselecteerd en de plek waar het kunstwerk nu staat.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.